Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
ИСТОРИЯ

Софийска Света Гора

Подгумерски манастирВ региона на София е съсредоточен най-големият брой манастири в България. В християнската топография по българските земи, днешна София и околностите и заемат значимо място още от времето на римския император Константин Велики през 4в. През 13в. са създадени повечето от манастирите в Софийско и се поставя началото на грандиозния манастирски комплекс Мала или Софийска Света Гора, в който се свързват 14 манастира по протежението на Витоша и съседните и планини. .

продължава>
 

КАК СЕ ПРАЗНУВА НОВА ГОДИНА ПО СВЕТА?

Нова година, нови радости, нови надежди. Когато камбанният звън възвести пристигането и, по цялата земя различните народи я посрещат според собствените си обичаи. Колкото и да са резлични хората, обединява ги съществуването на традиции, които идват от древността и са събрали мъдростта на поколенията по дългия път до наши дни.

ЕВРОПА. Ако на Нова година австриец срещне и пипне коминочистач или закове на вратата си нова конска подкова, през идната година ще бъде щастлив. На трапезата не трябва да има раци, защото те вървят назад, а печено прасенце. Според традицията, в Австрия ежегодно се изработват монети с изображение на дете, което язди прасенце. .

продължава>
 

Разминава ли се истината с мита за българската азбука

св.св. Кирил и Методи Ден на българската просвета и култура.

Ден в който всички Българи празнуваме славянската писменност. Ден на светите братя Кирил и Методий . Къде е всъщност истината за Българското Четмо и Писмо. Истината се крие някъде далече във времето, завоалирана обаятелно от митове и легенди. Каква е точната истина може само да гадаем, но митовете който подкрепят тезата не почиват на никакви исторически факти.

.
продължава>
 


Страница 8 от 8

Селскостопанска аптека "Агрозащита 505" Нови Искър
Фитофармацевтични препарати, сортови семена, течни и листни торове, амониева селитра,

.
Продължава...

 

"

В момента има 97 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter