Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
noviiskar.org

Нови Искър подготвя уникален по рода си празник "Пъстър Великден"

На 12 април, от 15.00 часа, район „Нови Искър” организира първия по рода си и уникален за територията на София и Софииско празник „Пъстър Великден”. По идея на кмета на района, г-жа Даниела Райчева, както деца, така и техните баби и дядовци заедно ще боядисват и изрисуват пъстри великденски яйца и ще майсторят празнична украса. Участие в празника ще вземе народният представител Иван Божилов, който смята да се включи в конкурса за най-красиво изрисувано великденско яйце.

.
продължава>
 

Поход до крепостта Белиград

Участници клуб „Искам да успея” от 170 СОУ „Васил Левски” пред манастира "Св. Иван Рилски"Кметската администрация на район „Нови Искър" и клуб „Искам да успея” към 170 СОУ организираха поход - „Да преоткрием крепостта Белиград”
Още от сутринта в курилския манастир „Св. Иван Рилски“се събраха учениците от клуб „Искам да успея” към 170 СОУ. С задружни усилия те почистиха и прекопаха алейте в двора на манастира. По този начин те го подготвиха за светлия празник „Великден“.

.
продължава>
 

Охладителните кули на ТЕЦ "Курило" паднаха

Секунди след взрива . . . ! Двете кули на ТЕЦ "Курило" бяха взривени днес след обяд пред погледите на много любопитни погледи, журналисти, фоторепортери и медии. Нова телевизия специално отрази събитието. Те са били построени през 1927 г заедно със строежа на цялата централа с едно единствено предназначение, да улавят и кондензират парата и да я връщат като вода за работата на централата.

.
продължава>
 

Да почистим Курилския манастир „Св. Иван Рилски”

Курилски манастир "Св. Иван Рилски"По инициатива на районната администрация на Нови Искър и клуб „Искам да успея” – 170 СОУ „Васил Левски” се организира  почистване и облагородяване на двора на най-стария манастир на територията на нашия район – „Св. Иван Рилски” в квартал Курило.

.
продължава>
 

Предстой събарянето на двете охладителни кули на бившия ТЕЦ Курило в Нови Искър

ТЕЦ Курило

На 23.03.2012 г. (петък) от 14:00 часа ще се извърши премахване на кулите на бившата ТЕЦ в кв. Курило

Топлоелектрическа централа „ Курило“ е построена през 1927 година от Белгийска фирма в село Курило, днес част от град Нови Искър. С капацитет от 15 MW, централата е била най-голямата в страната преди Втората световна война.

.
продължава>
 


Страница 12 от 17

Селскостопанска аптека "Агрозащита 505" Нови Искър
Фитофармацевтични препарати, сортови семена, течни и листни торове, амониева селитра,

.
Продължава...

 

ГТП Кумарица

В момента има 46 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter


ВАЖНО

На 16.10,2015 ще се проведе среща с кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов на площада в кв. Кумарица.  Председателят на ПП АБВ Георги Първанов и президент на България (2002-2012) и кандидатът за кмет на София на коалиция "Сердика" Георги Кадиев, ще дадат подкрепата си за кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов,

.
Продължава...
 

На 31 юли 2014 г. (четвъртък), във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Китка“ кв. „Кумарица”, се налага спиране на водоподаването от 12:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Китка”, ул. „Банска”, ул. „Отдих”, ул. „Шопска”, ул. „Кътински път”, ул. „Искърско дефиле”

.
Продължава...