Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта

„Нови Искър” чества Бабин ден

район „Нови Искър” чества Бабин ден С традиционни обреди и обичаи район „Нови Искър” чества Бабин ден

На 21 януари по стар стил се празнува Бабин ден. През този ден е посветен на възрастните жени, които са "бабували" на родилките, както и на младите невести, които са раждали. Традициите в честването на този празник в столичния район „Нови Искър” се предават от поколения наред. . И тази година във всичките дванайсет населени места на неговата територия, както и във всички квартали на град Нови Искър, празникът на родилната помощ се отбеляза с обреди, в които участват най-младата родилка на селото и най-възрастната жена - акушерка.

По покана на клубовете, които организират тържествата, кметът на район „Нови Искър” - г-жа Даниела Райчева, посети няколко от събитията, отбелязващи Деня на родилната помощ – Бабин ден.

Госпожа Райчева уважи празненствата в квартал Кумарица, селата Балша, Кубратово и Кътина. В поздравителен адрес до всички жители на район „Нови Искър”, които празнуват на този ден, тя сподели: „Искам да засвидетелствам своята почит към благородния труд и всеотдайност на всички вас, чиято мисия е да дарявате живот и да ни правите щастливи с най-голямото и най-красиво събитие в живота ни – раждането и отглеждането на нашите деца. Скъпи баби, акушери и майки, обръщам се към вас не само като кмет, но и като жена, с пожеланието в бъдеще да се раждат и да растат все повече здрави деца в нашия район.“

 

База за Годишни Технически Прегледи
кв. Кумарица , ул. Светлина 10А тел: 0888 76 76 77

В базата се извършват периодични прегледи за техническа годност на превозните средства - леки и лекотоварни автомобили..

Продължава...

 

В момента има 103 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter