Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта

Нови електронни пътни знаци

Електронни пътни знаци с възможност за дистанционно изменение ще предоставят актуална информация за пътната обстановка. Знаците ще се променят в зависимост от условията на пътя и ще съобщават за въведените ограничения, алтернативни маршрути и друга полезна информация.

Електронното табло ще може да показва както текст, така и символ на определен пътен знак. Очаква се новите 20 табла да заработят от края на месец октомври.

.

Пътната агенция ще постави променливите пътни знака в участъци с натоварено движение и често променящи се метеорологични условия, каза Мирослав Ценов от Агенция „Пътна инфраструктура”.

„20-те точки обхващат всички първокласни пътища и някои второкласни, отново разположени на по-ниски проходи. Вече успешно са монтирани голяма част от тези табла, функционират успешно, тестваме ги. Първият такъв знак е монтиран при път II-16 при Нови Искър”, обясни той.

Електронните табла могат да показват текст и изображение на различни пътни знаци. „Самите табла представляват конструкция с размери 3,4 м на 1,2 м. Т.е. можем да разчитаме, че те ще бъдат подходящи. С тази система предвиждаме в реално време да уведомяваме шофьорите на пътя за важни неща - ограничения, ремонти, алтернативни маршрути, възникнали пътни произшествия”, заяви още Ценов.

Пътната агенция разработва и интелигентна информационна система за предоставяне на данни за пътната обстановка в реално време.

Информацията ще бъде достъпна и за шофьорите чрез мобилно приложение. Какъв ще бъде обхвата на системата ще стане ясно до един месец.

 

Вертеринарна клиника Нови Искър

Ветеринарен кабинет
Нови Искър

-  Лечение
-  Профилактика
-  Микрочипиране
-  Подстригване

GSM: 0899 831 916

.
Продължава...

 

В момента има 25 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter