Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта

170СОУ Васил Левски тренира за ситуация при бедствие

Със симулация на наводнение и евакуация в 170-о училище в Нови Искър започна поредицата открити уроци за реакция при бедствия, насочени към столичните ученици. На днешното занятие присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова.
"Виждате, че децата са добре подготвени, те правят ежегодни обучения. Много важно е да учим децата, че това са сериозни неща, че не трябва да се страхуваме, но трябва да се подготвяме за такива ситуации и да ги възпитаваме, че трябва всички граждани да участват в този процес." .

Това е началото на поредица от открити уроци, които ще се проведат и в други училища с цел обучение и превенция на ученици при възникване на природни бедствия. Урокът беше в две части. Свилен Илиев, главен експерт в дирекция „Обществен ред и сигурност” към Столична община, изнесе лекция за общите правила на поведение при наводнение. Той обясни, че наводненията са често срещани в града, но могат да бъдат предвидени. Той припомни наводнението от 2005 година и обясни важността децата да спазват правилата за поведение при наводнение и указанията на органите на реда, учителите и родителите си. 
Учениците бяха запознати със сигнала за евакуация при наводнение, с което започна втората практическа част на урока. Всички ученици за минути бяха изведени в двора на училището, където екипи на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението бяха разположили спасителни лодки и показаха как се отводнява училищната сграда.

http://radiosofia.bnr.bg

 

Селскостопанска аптека "Агрозащита 505" Нови Искър
Фитофармацевтични препарати, сортови семена, течни и листни торове, амониева селитра,

.
Продължава...

 

В момента има 119 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter