Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта

Стартира проект за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата

Столична община стартира иновативен за страната проект за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата съвместно с фирма БалБок Инженеринг АД.

Проектът ще включва мобилен пункт, който ще работи безплатно за събирането на опасни отпадъци от домакинствата на територията на Столичната община по предварително определен график.

.

В проектът се предвижда приемане на място в мобилен събирателен пункт, осигуряване на транспорт и опаковка за безопасно транспортиране, последващо третиране и обезвреждане. Целта на проекта е да се допринесе за отделянето на опасните отпадъци от общия поток битови отпадъци.

Опасните отпадъци ще се приемат от домакинствата, след предварително подадена заявка на универсален телефонен номер: 0700 11 750 (на цената на един градски разговор) и в Мобилен събирателен пункт веднъж месечно, без заплащане от страна на гражданите. Обажданията се приемат с оператор от 9.00 до 18.00 ч. през работните дни и чрез телефонен секретар през останалото време. Транспортирането и обезвреждането ще се извършват от фирма БалБок Инженеринг АД при условията на издаденото от МОСВ разрешение за дейности свързани с опасни отпадъци.

Важно е да се знае, че основните групи опасни отпадъци от домакинствата, които ще се приемат са:

1. Живак и живакосъдържащи уреди (без луминесцентни лампи); 
2. Лаково-бояджийски материали;
3. Домакински препарати и химикали;
4. Мастила и замърсени опаковки;
5. Фармацевтични продукти - лекарства с изтекъл срок на годност;
6. Други видове опасни отпадъци, изхвърлени в съдовете за битови отпадъци или на територия – общинска собственост, чийто състав и свойства създават риск за човешкото здраве.

На територията на район „Нови Искър” мобилния събирателен пункт ще бъде по график на 20.10.2012 г. /събота/ в гр. Нови Искър, ул. „Искърско дефиле” 123, пред сградата на районната администрация.

 

Последно променен на Сряда, 14 Март 2012 20:01  

Селскостопанска аптека "Агрозащита 505" Нови Искър
Фитофармацевтични препарати, сортови семена, течни и листни торове, амониева селитра,

.
Продължава...

 

В момента има 43 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter