Нови Искър

Сайт на район Нови Искър

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
noviiskar.org

Имаме 400 незаконни сметища

По данни на екоминистерството у нас има 400 незаконни сметища. Основният процент от тях са с битови отпадъци. Само в Област София разчистените отпадъци са 5 000 тона, съобщи Нова телевизия.

Табели, глоби, среднощни проверки - нищо не спира хората да си създават малки и по-големи сметища навсякъде.

.
продължава>
 

Трифон Зарезан в село Доброславци

На 14 февруари, денят на Свети Валентин в село Доброславци се отпразнува един от най-почитаните български празници, този на винаря и лозаря. Свети Трифон се счита за пазач на лозята и празникът е в негова чест. На този ден празнуват не само лозарите, но и градинарите и кръчмарите. Казват, че каквото вино има на трапезата на Трифон Зарезан, такова вино ще дадат лозите и през годината. Организаторите на празника бяха осигурили наи-хубавото руйно вино за всички присъстващи. Тържеството започна с празничен водосвет, който бе отслужен от отец Мариян.Празника се чества за десета поредна година и това беше още един повод за веселие.Във връзка с празника и по случай юбилея, кмета на район Нови Искър - Даниела Райчева поздрави домакините и гостите и им подари символично лозарска ножица с която да се направи поредното традиционно зарязване на лозите.

.
продължава>
 

НСО с имоти от 500 дка в район Нови Искър

Националната служба за охрана (НСО) се уреди с три терена на територията на р-н Нови Искър с площ от над 500 дка. Вчера кабинетът прехвърли безвъзмездно на гардовете на властта общо 511 857 квадратни метра военни имоти, които армейското министерство не използва. Те са последната част от военното летище в Доброславци, което получава службата, управлявана от ген. Тодор Коджейков. Останалата бе прехвърлена през март 2013 г. от кабинета на ГЕРБ.

.
продължава>
 

Алпинистa Георги Манолов от Нови Искър спечели 10 004 лв. от Еврошанс.

Късметлията Георги Манолов разказва за себе си, че играе Еврошанс от доста време. „Ако трябва да бъда точен, играя от самото начало. Харесвам играта и съм щастлив, защото това не е първата ми печалба. За последно преди коледните празници спечелих 1000 лв.“

Георги споделя, че в конкретния случай е имал някакво предчувствие, че ще спечели и е следил излизащите числа.

.
продължава>
 

ДАРИ КРЪВ! Включи се във втората кампания на район „Нови Искър” и НЦТХ за безвъзмездно даряване на кръв - 5 февруари 2014

ДАРИ КРЪВ! Включи се във втората кампания на район „Нови Искър” и НЦТХ за безвъзмездно даряване на кръв

На 05 февруари 2014 г. от 09.30 до 13.30 часа, район „Нови Искър” и НЦТХ организират кампания за доброволно даряване на кръв. Всеки, който желае да се включи в инициативата може да направи това като се срещне с „Мобилния екип за доброволно кръводаряване на НЦТХ” в сградата на 31-во ДКЦ Нови Искър – кабинет 110.секи път, когато даряваш кръв, подаряваш живот - Ако се чувстваш здрав и си между 18 и 65 години, ако можеш да отделиш около 30 минути от времето си и искаш да дариш кръв, но времето все те притиска, болниците и манипулациите те притесняват, тази информация е точно за теб.

.
продължава>
 


Страница 2 от 17

База за Годишни Технически Прегледи
кв. Кумарица , ул. Светлина 10А тел: 0888 76 76 77

В базата се извършват периодични прегледи за техническа годност на превозните средства - леки и лекотоварни автомобили..

Продължава...

 

ГТП Кумарица

В момента има 93 посетителя в сайта

 

Tyxo.bg counter


ВАЖНО

На 16.10,2015 ще се проведе среща с кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов на площада в кв. Кумарица.  Председателят на ПП АБВ Георги Първанов и президент на България (2002-2012) и кандидатът за кмет на София на коалиция "Сердика" Георги Кадиев, ще дадат подкрепата си за кандидата за кмет на район "Нови Искър" Валентин Котов,

.
Продължава...
 

На 31 юли 2014 г. (четвъртък), във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Китка“ кв. „Кумарица”, се налага спиране на водоподаването от 12:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Китка”, ул. „Банска”, ул. „Отдих”, ул. „Шопска”, ул. „Кътински път”, ул. „Искърско дефиле”

.
Продължава...